YouTube Facebook

Bij de vakschool Inca Educa schrijven zich per kwartaal circa 450 a 500 leerlingen in voor een van de  vier modules van een opleiding die een jaar duurt. In totaal zijn er dus jaarlijks  ruim 1800 a 2000 inschrijvingen van jongeren die stuk voor stuk uit kansarme thuissituaties komen. Door de jongeren scholing  en persoonlijke ontwikkeling te bieden tegen een kleine maandelijkse vergoeding - die veel lager is dan bij andere particuliere instituten- wil Inca Educa deze jongeren uitzicht geven op een betere toekomst. De vakschool is gevestigd in Cusco, een stad in Peru die voor een groot deel afhankelijk is van toerisme. Daarom richt Inca Educa zich op toerismegerelateerde opleidingen als gastronomie en hoteldiensten, maar ook worden gegeven de opleidingen 'brood en banket', 'cosmetologia' ( kapster/schoonheidsspecialiste), 'administratie en bedrijf' (secretaresse, boekhouder, logistiek medewerker) en computerles.

Begin 2011 heeft de vakschool officiële erkenning gekregen van het Peruaanse Ministerie van Onderwijs als CETPRO (centrum voor beroepsonderwijs), waardoor afgestudeerde leerlingen van nog meer waarde zijn voor het bedrijfsleven.

Integrale ontwikkeling

Onderdeel van de vakopleiding is een programma integrale ontwikkeling, waardoor de jongeren ook sociale bagage meekrijgen. In alle opleidingen wordt aandacht besteed aan basiskennis Informatica. Inca Educa bemiddelt de jongeren na de opleiding o.a. via stages actief door naar de arbeidsmarkt. Er zijn nauwe contacten met werkgevers. De meeste afgestudeerde jongeren vinden een plek op de arbeidsmarkt.

Verder kunnen jonge ouders en/of moeders bij Inca Educa het programma 'gezond gezin' volgen waar opvoeding van kinderen, relatieaangelegenheden en gendergelijkheid  aan de orde komen. Voor de leerlingen met kinderen is er gratis kinderopvang beschikbaar. Op deze manier kunnen ook jonge moeders verder leren en werk vinden.

Groep van moeders met kinderenJonge kinderen